Pop In

POP•IN, opening van de nieuwe pop-in-ruimte in het hart van de Abdijwijk

Opening van de nieuwe pop-in-ruimte in het hart van de Abdijwijk


Een pop-in is in de technische context letterlijk een nieuw venster in een reeds geopende pagina. Hoewel het tijdelijk is, speelt deze pop-in wel degelijk een rol in de ontwikkeling van het Sint-Denijsplein en de Abdijwijk.

Het duurzaam wijkcontract Abdij loopt ten einde, maar de energie blijft stromen in dit kleine knooppunt. Het is een veelbelovend epicentrum waar cultuur, solidariteit, sociale samenhang, tewerkstelling en handel worden samengebracht.

Justine Demas, designer en ontwerpster, herinnert eraan dat de naam “pop-in” het gevoel van een intieme plaats uitstraalt en de belichaming is van een initiatief dat zich ontwikkelt binnen deze kleine ruimte in het hart van een dynamische, kosmopolitische en gezellige wijk waar de burger komt om te lezen, na te denken, te praten, zich te informeren, ideeën uit te wisselen rond een boek of een dienst.

Pop-in heeft een slogan als een kameleon die zich aanpast in functie van de activiteiten, de verschillende spelers en het publiek.

Dinsdag 9 juli 2019 werd de pop-in druk bezocht en speelde er muziek. Alle partners waren aanwezig om deze nieuwe ruimte voor buurtdiensten en lectuur officieel in te huldigen. Dit initiatief van het wijkcontract Abdij verenigt Micro Biblif, de PWA en Pretnet (dienstencheques).

De gemeentediensten waren eveneens aanwezig om de burger een lokaal beleid te garanderen dat toegankelijk, open en doeltreffend is. Ook Actiris was aanwezig om dit project te ondersteunen. Het is het bewijs dat lokale partnerships t.a.v. werkzoekenden en de burger mogelijk zijn.

Praktisch gezien onthaalt MICROBIBLIF ter plaatse Vorstenaars van alle leeftijden die op zoek zijn naar nieuwe lectuur terwijl de PWA van Vorst en PRETNET er buurtdiensten aan de bewoners aan bieden.

Charles Spapens, schepen van Werkgelegenheid : “Pop-in is een ruimte die een link legt tussen ons buurtbeleid en de burgers dankzij een makkelijk te herkennen plaats die voor iedereen toegankelijk is. Het is een concrete vertegenwoordiging van wat we nastreven in onze algemene beleidsverklaring”

Voor Xavier Bodson, voorzitter van het PWA en Pretnet (dienst met dienstencheques), ligt de prioriteit in het samenbrengen van werkzoekenden en gebruikers van de PWA- en dienstencheques om zo goed mogelijk aan hun verwachtingen te voldoen in een open en makkelijk toegankelijke plaats.
Pop-in, Sint-Denijsplein 7.

  • PWA / Pretnet (dienstencheques) van maandag tot donderdag, van 8.30 u. tot 12 u.
  • Micro Biblif, dinsdag van 15 u. tot 18.30 u.

Contact
PWA : 02 340 04 91

Het Pop-in-team